Sprzęt, kultury bakterii, zioła, składniki do produkcji serów, masła, jogurtów
-
NOWOŚĆ
Kultura śmietankowa na 1 l
(2002007)Suszona kultura do bezpośredniego zaszczepienia 1 litra mleka. Możliwość wielokrotnej inokulacji. Zastosowanie: produkcja kwaśnego mleka, sera i twarogu.
Wysyłamy do 48 godzin (5 szt.)
9,8 zł
-
Kultura probiotyczna na 1 l - opakowanie rodzinne (7 szt.)
(2002037)Suszone kultury do bezpośredniego zaszczepienia 1 litra mleka. Zastosowanie: produkcja kwaśnego napoju mlecznego z bakteriami probiotycznymi.
3 - 5 dni roboczych
30,2 zł
-
Kultura probiotyczna na 1 l
(2002040)Suszona kultura do bezpośredniego zaszczepienia 1 litra mleka. Zastosowanie: produkcja kwaśnego napoju mlecznego z bakteriami probiotycznymi.
Wysyłamy do 48 godzin (4 szt.)
4,6 zł
-
Owcza kultura śmietankowa ZS 25 na 1 l
(2002011)Suszona kultura do bezpośredniego zaszczepienia 1 litra mleka. Możliwość wielokrotnej inokulacji. Zastosowanie: produkcja kwaśnego napoju mlecznego (kwaśnego mleka), serów świeżych i parzonych, owczych i krowich serów w grudach.
Wysyłamy do 48 godzin (3 szt.)
10,9 zł
-
Kultura śmietankowa S62 na 50 l
(2002027)Liofilizowana kultura do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja twarogu, świeżych serów, serów typu eidam, kwaśnej śmietany.
Wysyłamy do 48 godzin (2 szt.)
15,6 zł
-
Kultura śmietankowa S31 na 50 l
(2002025)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja twarożków, serów świeżych i miękkich, masła, zakwasu, serów typu Eidam.
7 - 21 dni roboczych
15,3 zł
-
Kultura serowarska S31+73 na 50 l
(2002032)Liofilizowana kultura do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja sera z podgrzewanym twarogiem (typu eidam), twarogu termofilnego i przemysłowego.
7 - 21 dni roboczych
17,1 zł
-
Kultura serowarska S62+73 na 50 l
(2002024)Liofilizowana kultura do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja serów z wysoko podgrzaną podpuszczką (typu Emmental).
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
17,1 zł
-
Kultura jogurtowa S na 50 l
(2002030)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja jogurtów, napojów jogurtowych, deserów. Kultura charakteryzuje się kremową konsystencją i większą gęstością.
Wysyłamy do 48 godzin (4 szt.)
15,6 zł
-
Kultura jogurtowa S4 na 50 l
(2002031)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja jogurtów (szczególnie niskotłuszczowych), także z mleka koziego, produkcja deserów jogurtowych. Kultura charakteryzuje się konsystencją bardzo gęstą aż lepką.
7 - 21 dni roboczych
15,6 zł
-
Kultura kefirowa S na 50 l
(2002028)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja mleka kefirowego.
7 - 21 dni roboczych
15,6 zł
-
Acidofilna (SAB) kultura probiotyczna na 50 l
(2002029)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja kwaśnego mleka z bakteriami probiotycznymi.
Wysyłamy do 48 godzin (5 szt.)
16,5 zł