Menu

Rozdrabnianie

Rozdrabnianie jabłek

 

Rozdrabnianie jest kluczowym problemem, ponieważ jabłko samo w sobie ma dużą odporność na zgniatanie. Całe jabłka przed prasowaniem muszę być rozdrobnione w rozdrabniaczu na mniejsze części za pomocą noży. Powstałe w ten sposób ćwiartki jabłek, na drugim końcu rozdrabniacza cięte są nożami do wielkości, z której przy prasowaniu osiągniesz najwyższą ilość soku. Dla porównania, cięcie jabłka na plasterki nie jest odpowiednie do wyciskania soku, na drugiej stronie rozdrabniacze i miksery produkują zbyt delikatne puree do prasowania.

Z wyżej wymienionych powodów Farmarik wyselekcjonował specjalnie dla Ciebie cały rząd rozdrabniaczy przeznaczonych bezpośrednio do rozdrabniania owoców: od ręcznych aż po elektryckie, abyś mógł wybrać najodpowiedniejsze urządzenie do wyrobu planowanej ilości soku. Urządzenia te będą wykonywać swoją pracę szybko i efektywnie, a owoce będą miały odpowiednią konsystencję do prasowania.

 

HOBY - Ręczny rozdrabniacz dla domowych wyrobców

HOBY - Elektryczny rozdrabniacz dla domowych wyrobców

PROFI - Elektryczny rozdrabniacz dla mniejszych wyrobców, którzy myślą również o komercyjnej produkcji

 

 

Tu znajdziesz ofertę naszego kompletnego wyposażenia do rozdrabniania owoców.

 

 

W celu kontunuowania kliknij tutaj Prasowanie.

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły