Środki klarujące
-
VINOFERM Benton 100 g
(005.015.3)Specjalny, wysokiej jakości bentonit do wina, w formie granulatu. O bardzo dużej chłonności. Wykorzystywany również do wstępnego klarowania wina i moszczu. Dawkowanie: 1-2 g / l. Pozostaw na noc do namaczania w 10-krotnej objętości wody, a następnie dodaj do wina.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
15,7 zł
-
VINOFERM Benton 1 kg
(005.021.1)Specjalny, wysokiej jakości bentonit do wina, w formie granulatu. O bardzo dużej chłonności. Wykorzystywany również do wstępnego klarowania wina i moszczu. Dawkowanie: 1-2 g / l. Pozostaw na noc do namaczania w 10-krotnej objętości wody, a następnie dodaj do wina.
7 - 21 dni roboczych
50,3 zł
-
Żelatyna 20% VINOFERM 100 ml
(005.041.9)Głównie stosowany w czerwonych winach, sokach owocowcyh, itd. Zaleca się używać w połączeniu z zolem krzemionkowym (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, dodawane oddzielnie). Łatwiejszy w użyciu niż proszek. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
21,9 zł
-
Kieselsol Clarifier VINOFERM 100 ml
(005.050.0)Zol krzemionkowy stosowany do klarowania wina, soków, itd. Najczęściej używany jest w połączeniu z żelatyną w płynie (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, które dodaje się oddzielnie). Bardzo szybkie działanie. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
26,3 zł
-
Kieselsol Clarifier VINOFERM 1 l
(005.054.2)Zol krzemionkowy stosowany głównie do klarowania wina, soków, itd. Najczęściej używany jest w połączeniu z żelatyną w płynie (1 ml zolu krzemionkowego + 1 ml żelatyny, które dodaje się oddzielnie). Bardzo szybkie działanie. Dawkowanie: 2,5-5 ml / 10 l.
7 - 21 dni roboczych
80,4 zł