Kompletna oferta urządzeń, surowców do domowej i komercyjnej produkcji piwa
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
98 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Bakterie do jabłkowo-mlekowej fermentacji MALOCID 25 g na 50 litrów
(001.300.3)Kultura do kontrolowanej fermentacji malolaktycznej. Zawiera wysokie stężenie bakterii Leuconostic Oenos, które przekształcają obecny kwas jabłkowy w kwas winowy. Zmniejsza to kwasowość, zmiękcza smak i zwiększa stabilność wina. Ta technika jest używana w branży od lat i jest teraz dostępna również dla domowych winiarzy! Dozowanie: 5 g/10 l wina. Dodaj do wina po fermentacji i przed klarowaniem.
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (5 szt.)
41,1 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
23,9 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (5 szt.)
33,8 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
76,2 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
105,5 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (2 szt.)
41,3 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
105,5 zł
-
Dodaj do Ulubionych
W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (4 szt.)
26,4 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Acidex VINOFERM 1 kg
(003.132.8)Kod produktu: 003.132.8. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
67,3 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Acidex VINOFERM 100 g
(003.130.2)Kod produktu: 003.130.2. Specjalny regulator kwasowości do odkwaszania metodą podwójnej soli: dodaj regulator do niewielkiej ilości moszczu, który zostanie częściowo odkwaszony. Następnie zmieszaj z resztą moszczu. Regulator ten częściowo neutralizuje również kwas jabłkowy. Instrukcja użycia dołączona jest do opakowania.
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
21 zł
-
Dodaj do Ulubionych
Neutralizator kwasowości FBN VINOFERM 1 kg
(003.113.8)Kod produktu: 003.113.8. Złożony neutralizator kwasowości (deacidifier), zawierający węglan wapnia, węglan potasu i winian potasu. Ze względu na skład odkwaszanie przebiega w sposób bardziej zrównoważony niż przy użyciu prostych odkwaszaczy. Jest to korzystne dla ogólnego smaku wina. Dawkowanie: 10 g / 10 litrów obniża kwasowość o 1 g / litr.
W MAGAZYNIE w magazynie zewnętrznym - Wysyłka w ciągu 14 dni
59 zł