Kompletna oferta urządzeń, surowców do domowej i komercyjnej produkcji piwa
-
Kreda VINOFERM neutralizator kwasowości 1 kg
(003.103.9)Kod produktu: 003.103.9. Najpopularniejszy neutralizator kwasowości ! Zawiera extra czysty węglan wapnia. Dakowanie: 6,5 g / 10 l obniża kwasowość o 1 g / l. Wytrąca również kwas szczawiowy z rabarbaru. Dawkowanie: 2 g / l soku z rabarbara.
7 - 21 dni roboczych
48,1 zł
-
Enzym VINOFERM Zymex AROMA 100 g
(003.075.9)Kod produktu: 003.075.9. Zymex AROMA to specjalny multi-aktywny enzym (aktywność pektynazy, arabinazy i beta-glikozydazy) w proszku do bardziej aromatycznych win i destylatów. Aktywność arabinazy i beta-glikozydazy uwalnia składniki aromatyczne wiążące się z cukrem z owoców / winogron. Efektem tego jest bardziej aromatyczne wino / moszcz. Może być stosowany również przy destylacji. Może...
7 - 21 dni roboczych
30,6 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 250 g
(003.062.7)Kod produktu: 003.062.7. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
52,4 zł
-
Enzym pektolityczny VINOFERM Zymex 25 g
(003.060.1)Kod produktu: 003.060.1. Zymex wykorzystywany jest do win albo soków owocowych, które zawierają duże ilości pektyn. Rozkłada pektyny w owocach, zwiększa wydajność soku i zapobiega późniejszemu zmętnieniu. Najlepiej przechowywać w lodówce. Dawkowanie: 4-8 g (ml) / 10 kg owoców lub moszczu w temperaturze 20°C z czasem kontaktu 12 h.
7 - 21 dni roboczych
17,5 zł
-
Stabivit VINOFERM 100 g
(004.025.3)Specjalny produkt do stabilizowania wina po fermentacji. Zawiera pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu i kwas askorbinowy w idealnych proporcjach = prosty w użyciu (nie trzeba ważyć odrębnych ilości). Nie tylko zapobiega fermentacji butelkowej, ale też zapewnia ochronę przed utlenieniem i pleśnią. Produkt może zżółknąć podczas przechowywania oraz stać się ziarnistym, co nie wpływa na jego...
7 - 21 dni roboczych
36 zł
-
Stabivit VINOFERM 1 kg
(004.027.9)Specjalny produkt do stabilizowania wina po fermentacji. Zawiera pirosiarczyn potasu, sorbinian potasu i kwas askorbinowy w idealnych proporcjach = prosty w użyciu (nie trzeba ważyć odrębnych ilości). Nie tylko zapobiega fermentacji butelkowej, ale też zapewnia ochronę przed utlenieniem i pleśnią. Produkt może zżółknąć podczas przechowywania oraz stać się ziarnistym, co nie wpływa na jego...
7 - 21 dni roboczych
188,5 zł
-
Winian potasu 100 g
(003.120.3)Czysty kamień winny. Dodaje się do jaśniejszych win w celu przeprowadzenia naturalnej stabilizacji na zimno: schładzając wino do < 4°C i dodając kamień winny (4 g / l). Czas reakcji: 4-6 godzin, po których wino należy przefiltrować. Wytrącenie kryształów kamienia winnego w zbiorniku zapobiega wytrącaniu kryształów w butelkowanym winie.
7 - 21 dni roboczych
33,1 zł
-
Chemipro OXI 1 kg
(004.061.8)Nie wymaga płukania, multifunkcyjny środek do lekkiego czyszczenia w jednym zabiegu ! Aktywny tlen minimalizuje czas kontaktu oraz gwarantuje higieniczne czyszczenie. Płukanie nie jest konieczne. Dawkowanie: 4 g / l ciepłej wody. Czas kontaktu: 2-5 minuty.
7 - 21 dni roboczych
39,7 zł
-
Chemipro OXI 100 g
(004.055.0)Nie wymaga płukania, multifunkcyjny środek do lekkiego czyszczenia w jednym zabiegu ! Aktywny tlen minimalizuje czas kontaktu oraz gwarantuje higieniczne czyszczenie. Płukanie nie jest konieczne. Dawkowanie: 4 g / l ciepłej wody. Czas kontaktu: 2-5 minuty.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
27,8 zł
-
Knoty siarkowe - 10 sztuk
(022.007.9)Przeznaczone do sterylizacji drewnianych beczek, luk, itd. Dawkowanie: 1/2 knota na 100 l pojemności beczki.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
20,2 zł
-
VINOFERM Benton 100 g
(005.015.3)Specjalny, wysokiej jakości bentonit do wina, w formie granulatu. O bardzo dużej chłonności. Wykorzystywany również do wstępnego klarowania wina i moszczu. Dawkowanie: 1-2 g / l. Pozostaw na noc do namaczania w 10-krotnej objętości wody, a następnie dodaj do wina.
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
15,7 zł
-
VINOFERM Benton 1 kg
(005.021.1)Specjalny, wysokiej jakości bentonit do wina, w formie granulatu. O bardzo dużej chłonności. Wykorzystywany również do wstępnego klarowania wina i moszczu. Dawkowanie: 1-2 g / l. Pozostaw na noc do namaczania w 10-krotnej objętości wody, a następnie dodaj do wina.
7 - 21 dni roboczych
50,3 zł