Menu

Przechowywanie soku

 

Świeżo wyciśnięty sok można przechowywać w lodówce dwa lub trzy dni. Po tym czasie sok będzie naturalnie fermentował.


Długoterminowe przechowywanie soku



Mrożenie
 

Sok możesz nalać do pustych opakować po sokach. Gdy sok jest zamrożony opakowania można usunąć a cegły zamrożonego soku łatwo przechowasz w zamrażarce. Sok może być mrożony przez kilka miesięcy bez utraty smaku i zapachu.

 

Pasteryzacja

 

Pasteryzacja pozwoli na przechowywanie soku od 6 miesięcy aż do 2 lat, w zależności od sposobu przechowywania. Dokładna pasteryzacja zniszczy wszystkie mikroorganizmy, które mogłyby powodować psucie soku a przy tym zachowana zostanie jego świeżość i aromat. 

 

Przechowywanie w nierdzewnych naczyniach z pływającą pokrywą

 

Dla rodzin posiadających ogród owocowy, właścicieli mniejszych sadów, farm, pensjonatów Farmarik poleca system składowania pasteryzowanego moszczu w nierdzewnych zbiornikach z pływającą pokrywą, dzięki którym wyeliminowane zostaną koszty pakowania soków do butelek albo bag in boxów. 

 

Zapoznaj się z naszą ofertą naczyń nierdzewnych i kliknij na Zbiorniki do składowania moszczu.
 

 

W celu kontynuowania kliknij na Pasteryzacja.

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produkt został dodany do koszyka
Kontunuuj zakupy Zamówienie