Sprzęt, kultury bakterii, zioła, składniki do produkcji serów, masła, jogurtów
-
Kultura śmietankowa S62 na 200 l
(2002041)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: do produkcji twarogu, sera świeżego, sera Eidam, śmietany.
Na zamówienie
29,7 zł
-
Kultura śmietankowa S31 na 200 l
(121)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja twarożków, serów świeżych i miękkich, masła, zakwasu, serów typu Eidam.
Na zamówienie
28,5 zł
-
Kultura śmietany owczej ZS 25 na 200 l
(2002033)Liofilizowana kultura (wyizolowana z owczego sera grudkowego) do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja kwaśnych napojów mlecznych, świeżego i mytego sera, owczego i krowiego sera w grudach.
Na zamówienie
28,5 zł
-
Kultura serowarska S31+73 na 200 l
(2002045)Liofilizowana kultura do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja sera z podgrzewanym twarogiem (typu eidam), twarogu termofilnego i przemysłowego.
Na zamówienie
31,9 zł
-
Kultura serowarska S62+73 na 200 l
(2002050)Liofilizowana kultura do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja serów z wysoko podgrzaną podpuszczką (typu Emmental).
Na zamówienie
29,8 zł
-
Kultura jogurtowa S na 200 l
(2002042)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja jogurtów, napojów jogurtowych, deserów. Kultura charakteryzuje się kremową konsystencją i większą gęstością.
Na zamówienie
30,4 zł
-
Kultura jogurtowa S4 na 200 l
(2002048)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja jogurtów (szczególnie niskotłuszczowych), także z mleka koziego, produkcja deserów jogurtowych. Kultura charakteryzuje się konsystencją bardzo gęstą aż lepką.
Na zamówienie
28,5 zł
-
Kultura kefirowa S na 200 l
(2002043)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja mleka kefirowego.
Na zamówienie
31,3 zł
-
Acidofilna (SAB) kultura probiotyczna na 200 l
(2002046)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja kwaśnego mleka z bakteriami probiotycznymi.
Na zamówienie
31 zł
-
Kultura śmietankowa S62 na 1000 l
(2002004)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: do produkcji twarogu, sera świeżego, sera Eidam, śmietany.
Na zamówienie
42,1 zł
-
Kultura śmietankowa S31 na 1000 l
(2002000)Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja twarożków, serów świeżych i miękkich, masła, zakwasu, serów typu Eidam.
Na zamówienie
46,4 zł
-
Kultura serowarska S31+73 na 1000 l
(20020)Liofilizowana kultura do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja sera z podgrzewanym twarogiem (typu eidam), twarogu termofilnego i przemysłowego.
Na zamówienie
63,5 zł