Sposób użycia:
- kulturę zaszczepia się bezpośrednio do mleka poddanego obróbce termicznej (podgrzać do co najmniej 85 ° C, 2-3 minuty do produkcji zakwasu; podgrzać do 72-75 ° C, 1-2 minuty do produkcji sera) schłodzić do temperatury kultury, energicznie mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia kultury
- temperatura hodowli: 22-32 ° C (optymalnie 30 ° C)
Opakowanie:
torebka na 1000 l mleka
Przechowywanie i okres trwałości:
okres trwałości co najmniej 6 miesięcy od daty produkcji w temperaturze przechowywania 4 ° C
Skład:
mleko w proszku, szczepy: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetilactis. Kultura nie zawiera GMO.
Brak komentarzy
Brak komentarzy
47,2 zł
Nowy komentarz