Szukaj
-
DUB-a-VIN Vinoferm 100 ml
(006.031.9)Naturalny ekstrakt z dębu, wysokiej jakości ! Ekstrakt ten zmieni wino w ciągu kilku dni, podobnie jak drewniana beczka w ciągu kilku lat. Dawkowanie: dla białych win: 2 ml / l, dla czerwonych win: 4 ml / l, whisky, koniak i sherry do 12 ml / l. Nie należy stosować w winach komercyjnych !
7 - 21 dni roboczych
43,4 zł
-
Granucol FA 1 kg
(006.043.4)Granulowany węgiel aktywny pochodzenia roślinnego, specjalnej jakości do wina. Usuwa lub poprawia kolor, zachowując jednocześnie smak. Ma wysoką chłonność i jest łatwy do usunięcia, dzięki specjalnej strukturze granulatu. Dawkowanie: 1-3 g/10 l, dodaje się stale i mocno mieszając. Usunąć po 1 dniu filtrowania.
Długoterminowo niedostępne
117,7 zł
-
Granucol GE 1 kg
(006.038.4)Granulowany węgiel aktywny pochodzenia roślinnego, specjalnej jakości do wina. Usuwa niepożądany smak i aromat (np. pleśń), pozostawiając kolor bez zmian. Ma wysoką chłonność i jest łatwy do usunięcia, dzięki specjalnej strukturze granulatu. Dawkowanie: 3-10 g/10 l, dodaje się stale i mocno mieszając. Usunąć po 1 dniu filtrowania.
Długoterminowo niedostępne
106,5 zł
-
Środek przeciwpieniący VINOFERM 1 l (1050 g)
(006.012.9)Na bazie krzemu. Zapobiega tworzeniu piany podczas destylacji. Całkowicie nautralny - bez zapachu i smaku.
7 - 21 dni roboczych
237,8 zł
-
Środek przeciwpieniący VINOFERM 100 ml
(006.010.3)Na bazie krzemu. Zapobiega tworzeniu piany podczas destylacji. Całkowicie nautralny - bez zapachu i smaku.
7 - 21 dni roboczych
43,4 zł
-
POLYCLAR V erbsloh 1 kg
(006.130.9)Czysty PVPP do leczenia wina lub piwa. PVPP to produkt nierozpuszczalny o specyficznej strukturze powierzchni, co czyni go wysoce chłonnym. Dodanie PVPP do wina obniża poziom polifenoli bez uszkodzenia struktury wina. Efektem tego jest produkcja bardziej stabilnych win, które przez dłuższy okres chronione są przed utlenieniem, zachowują jasną barwę i świeżość. Stosowanie PVPP obniża...
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
328,4 zł
-
Wysyłamy do 48 godzin (1 szt.)
31,6 zł
-
Brązowy, rozdrobniony cukier kandyzowany 500 g
(007.082.1)Oryginalny cukier kandyzowany używany w wielu bielgijskich browarach. Dodaje niepowtarzalnego smaku. Odpowiedni do win, likierów i wypieków lub do wyroby własnego syropu z bzu.
Wysyłamy do 48 godzin (6 szt.)
27,2 zł
-
Biały, rozdrobniony cukier kandyzowany 500 g
(007.083.9)Oryginalny cukier kandyzowany używany w wielu bielgijskich browarach. Dodaje niepowtarzalnego smaku. Odpowiedni do win, likierów i wypieków lub do wyroby własnego syropu z bzu.
Wysyłamy do 48 godzin (3 szt.)
27,2 zł
-
Rurka fermentacyjna BUBBLER MODEL
(010.004.0)Najbardziej popularna rurka fermentacyjna. Chroni przed muchami, utlenieniem i zanieczyszczeniami. Odpowiedni do zbiorników od 1 do 50 l. Pasuje do otworów o średnicy 9 mm.
Wysyłamy do 48 godzin (84 szt.)
6,6 zł
-
Rurka fermentacyjna Duplex 0, do beczek 60 l
(010.009.9)Model cylindryczny doskonałej jakości. Łatwo się czyści. Typ DP-0. Przeznaczony do beczek do 60 litrów. Ø x v: 4 cm x 12,5 cm. Pasuje do otworów o średnicy 9 mm.
7 - 21 dni roboczych
30,6 zł
-
Aerometr VINOFERM z 3 skalami
(013.007.0)Idealny aerometr dla wszystkich producentów wina i piwa, z 3 kolorowymi skalami: gęstość, zawartość cukru i potencjalny poziom alkoholu.
Wysyłamy do 48 godzin (2 szt.)
36,8 zł