Menu
Bułgarski jogurt bifido na 1-5 l
Suszona kultura, co najmniej 1x109 żywych kultur w 1 g, użyte szczepy pochodzą ze źródeł naturalnych, niemodyfikowanych genetycznie, wyprodukowane w Bułgarii, Genesis Lab. Sofia. Możliwość wielokrotnych powtórnych szczepień. Czytaj więcej

W MAGAZYNIE - wysyłamy w ciągu 48 godzin (4 szt.)

Data dostarczenia: Piątek 11.4.2025

20,2 zł

Dodaj do Ulubionych

Pytanie do produktu

Numer magazynowy: 20020231

Opis

Wykorzystanie kultury do przygotowania bułgarskiego jogurtu bifido:

  • zagotować 1-5 litrów mleka, odstawić na 30 minut
  • następnie mleko schładza się do 38 °C, dodaje 1 worek kultury, dokładnie miesza, aż kultura się rozpuści
  • mleko wlewa się do czystych pojemników, pozostawia do fermentacji (fermentacji) w 38 °C, przez 8-10 godzin, bez mieszania; temperaturę można utrzymać zakrywając pojemniki materiałem izolującym (koc, worek termiczny...) lub wkładając je do piekarnika o ustawionej temperaturze 38 °C lub jogurtownicy o regulowanej temperaturze
  • po 8-10 godzinach pojemniki należy przenieść do lodówki; po schłodzeniu do 10°C jogurt nadaje się do spożycia

Dalsze ponowne szczepienie kultury:

  • oddziel część od gotowego jogurtu, który wykorzystasz do dalszej fermentacji mleka (1-2 łyżki / 1 litr mleka)
  • w higienicznych warunkach można w ten sposób osiągnąć nawet 10-krotne ponowne szczepienie
  • następnie oryginalna kultura musi zostać ponownie wykorzystana, aby zapewnić wymaganą reprezentację mikroflory; gdy mleko jest przygotowywane zgodnie z zaleceniami, kolejna fermentacja skraca się o 2-3 godziny
  • im dłuższy czas dojrzewania, tym bardziej kwaśny jogurt; Jakość jogurtu zależy w dużej mierze od jakości mleka, jeśli nie jesteś zadowolony z jakości produktu, spróbuj innego mleka.

Opakowanie:
1 torebka do przetworzenia 1-5 l mleka
Przechowywanie i trwałość:
data ważności podana na opakowaniu, nieotwarte saszetki przechowywać w temperaturze 0-10 °C (nie wolno przechowywać otwartych saszetek)
Skład:
Laktobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium adolescentis

Dyskusja 0

Brak komentarzy

Nowy komentarz

Ocena 0

Opinie o produkcie

3.78/5

★★★★★★★★★★★★★★★

Dodaj

Brak komentarzy

Bułgarski jogurt bifido na 1-5 l
Bułgarski jogurt bifido na 1-5 l

20,2 zł

Alternatywne / powiązane produkty

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły