Menu
Kultura śmietankowa S31 na 1000 l
Kultura liofilizowana do bezpośredniego zaszczepiania mleka. Zastosowanie: produkcja twarożków, serów świeżych i miękkich, masła, zakwasu, serów typu Eidam. Czytaj więcej

Na zamówienie

46,4 zł

Dodaj do Ulubionych

Pytanie do produktu

Numer magazynowy: 2002000

Opis

Sposób użycia:

  • kulturę zaszczepia się bezpośrednio do mleka poddanego obróbce termicznej (podgrzać do co najmniej 85 ° C, 2-3 minuty do produkcji zakwasu; podgrzać do 72-75 ° C, 1-2 minuty do produkcji sera) schłodzić do temperatury kultury, energicznie mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia kultury
  • temperatura hodowli: 22-32 ° C (optymalnie 30 ° C)

Opakowanie:
torebka na 1000 l mleka
Przechowywanie i okres trwałości:
okres trwałości co najmniej 6 miesięcy od daty produkcji w temperaturze przechowywania 4 ° C
Skład:
mleko w proszku, szczepy: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetilactis. Kultura nie zawiera GMO.

Dyskusja 0

Brak komentarzy

Nowy komentarz

Ocena 0

Jeszcze nie ocenione. Bądź pierwszy !

Dodaj

Brak komentarzy

Kultura śmietankowa S31 na 1000 l
Kultura śmietankowa S31 na 1000 l

46,4 zł

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Twoją wizytę na tej stronie, analizować jej działanie i zbierać dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażasz zgodę na to przetwarzanie. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje lub możesz dostosować swoje preferencje.

Polityka prywatności

Pokaż szczegóły