Poliestrowe plandeki serowe:
- właściwości zastosowanego materiału zapewniają długą żywotność plandek
- nadają się do produkcji wszystkich rodzajów sera i twarogu (do wykładania form i kadzi, wózków do twarogu)
- w porównaniu do tradycyjnych plandek (bawełnianych, lnianych) charakteryzują się lepszymi właściwościami, w szczególności
- są odporne na uszkodzenia mechaniczne (w przypadku uszkodzenia mechanicznego płachtę można zszyć)
- są odporne na serwatkę, środki czyszczące i dezynfekujące powszechnie stosowane w przemyśle mleczarskim
- materiał wytrzymuje temperaturę kąpieli czyszczącej (dezynfekującej) do ok. 90°C
- może być prany, płukany
- wykręcanie nie jest konieczne, ponieważ arkusz nie wchłania wody, tj. może być używany natychmiast (bez suszenia) po ostatnim płukaniu
- bardzo szybkie odprowadzanie serwatki, brak zatrzymywania wilgoci, brak konieczności stosowania wysokiego ciśnienia
- skrzepy i sery nie są wciskane w arkusze i łatwo się od nich oddzielają, uzyskuje się gładką powierzchnię sera, sery są łatwo wyjmowane z form, nie ma strat surowca
- ścieki (serwatka) są bardzo czyste, eliminując w jak największym stopniu możliwość wtórnego zanieczyszczenia
- estetyczne, pozostają białe nawet po długotrwałym użytkowaniu, wygodne w użyciu (bardzo lekkie, ponieważ nie wchłaniają wody)
- dowolny rozmiar arkusza może być dostarczony w oparciu o konkretne wymagania
Wymiary:
0,7 m x 0,7 m
Pakowanie:
1 szt.
Brak komentarzy
Brak komentarzy
37,6 zł
Nowy komentarz